Chip Taylor

Chip Taylor behöver ingen närmare presentation vid det här laget. Han är en av de stora låtskrivarna i populärmusikhistorien och har genom sina fantastiska sånger och personliga stil vunnit många hjärtan. Han turnerar och besöker gärna Skandinavien och har skapat sig en stark relation till sina fans. Den här gången kommer Chip för att turnera en mycket speciell skiva.

”F**k All The Perfect People” är resultatet av att Chip turnerat med svenska/norska musiker och inspirerats att skriva en rad fantastiska sånger som passar soundet de utvecklat. Skivan är inspelad i Athletic Sound i Halden med samma musiker som spelar på turnén och som Chip kallar ”The New Ukrainians”.

Chip Taylor inledde sin karriär redan i början av 60-talet och han har skrivit en lång rad stora hits. Förutom monster som “Wild Thing” och “Angel of the Morning,” har han skrivit låtar som “Can’t Let Go” (the Hollies), “I Can Make It With You” (Jackie DeShannon) och “Country Girl – City Man” och “Storybook Children” (Billy Vera & Judy Clay). Hans låtar har spelats in av artister som Jimi Hendrix, Shaggy, Frank Sinatra, Fats Domino, Dean Martin, Janis Joplin, Ike & Tina Turner, Linda Ronstadt, The Pretenders, Bonnie Raitt och Jill Johnson.

Chip Taylor spelade även in en rad framgångsrika album i eget namn, men i mitten av 70-talet drog han sig tillbaka från musiken och i nästan 20 år försörjde han sig som professionell gambler, med hästar och blackjack som specialitet. I mitten på 90-talet återvända han tack och lov till musiken och han har sedan dess radat upp fantastiska album, i eget namn och tillsammans med Carrie Rodriguez. Han har varit en flitig gäst i Sverige och samarbetat med skandinaviska artister som Jill Johnson, Willy Clay Band, Paal Flaata och Ida Jenshus. Chip Taylors riktiga namn är James Wesley Voight och han är alltså bror med skådespelaren Jon Voight.

ChipTaylor_IvanFocalFlowery2