Deadstring Brothers

Det finns ingen som så väl fångar upp soulen från Stones tidiga 70-tal som Detroits coolaste rocker Kurt Marschke och hans Deadstring Brothers. Bandets hjärta bultar av ren skär Rock´n Roll. Cosmic american music byggt på en rejäl dos rock, en nypa country, en nypa blues toppat med söderns djupastesoul. Alltid fräscht men också alltid igenkännbart. Det som aldrig spelar någon roll så länge man skriver låtar som Kurt. Du kan lätt föreställa dig bandet promenera längs Carnaby Street i slutet av 60-talet, Rocka upp Cobo Halls scén i Detroit 1970 eller svettas i en studiosession i Muscle Schoals 1971.
The Deadstring Brothers är ett band som funnits i 10 år i olika konstellationer. Man har turnérat hårt och det finns en kärna av väldigt lojala fans runt bandet. Vi är många som undrat varför de aldrig spelat i Skandinavien tidigare och längtat till den här turnén. Kurt leder idag bandet tillsammans med en annan Rootsy bekanting, bassisten JD Mack. JD turnerade Skandinavien sommaren 2011 med Whitey Morgan.

Tillsammans har Kurt och JD lagt grunden för en ny och ännu mer intensiv Deadstring era. Man har spelat in det formidabla albumet ”Cannery Row” med idél toppmusiker från Nashville där Kurt numera bor. Musikerna på Cannery Row är Brad Pemberton, Mike Webb, Pete Finney och Kim Collins. I deras CV finns tidigare arbetsgivare som Poco, Bobby Keys, Hank Jr, Ryan Adams, Willie Nelson och Dixie Chicks. Skivan släpps i vår.