Shurman

Man ska plocka frukten precis när den mognat! Shurman är bandet som flera gånger stått på tröskeln till det stora genombrottet. Det har alltid strulat till sig på något sätt. Shurman är ett ”riktigt” rockband som dränerats i Stones, Stax, Gram Parsons och allt annat som är fantastiskt med musiken runt 1970. Man spelade till sig en stor hängiven publik med ett vansinnigt turnerande och högenergiska shower de första åren. När allt var på väg att hända så tar bandet paus. Pausen leder till att bandet reformeras och flyttar från LA till Austin. Där har några av de coolaste och mest talangfulla musikerna samlats kring den karismatiska sångaren och låtskrivaren Aaron Beavers vision.

Shurmans skiva ”Inspiration” är fylld av starka låtar och spelglädje. Aarons låtar går i Tom Pettys och andra av de storas fotspår. ”Dont bore us, come to the chorus”! Det rockar och det svänger med en ständigt närvarande ”ande” av höjdpunkterna från den amerikanska musikhistorien. Shurman är ett rockband men tydligt uppblandat med allt bra. Det är country och soul, R&B och hittig powerpop nedrört i en kokande, välsmakande gryta. Kryddad med en av amerikas bästa leadröster.

Det är musik som specialdesignad att framföras live. Shurman har varit i Sverige en gång tidigare. Undertecknad var med på turnén och blev lika hänförd som publiken som såg bandet den gången. Varje gång jag kommer till ett spelställe där vi var så kommer det fram människor och frågar om bandet, som ”är det bästa dom sett”? Känns därför extra kul att från och med nu kunna svara: Dom kommer i höst, och är bättre än någonsin!