Stone River Boys

I Austin, Texas är det givet att musik är och ska vara som allra bäst när den framförs live. Stone River Boys kommer med en ny skiva till sommaren som ännu mer söker sig mot bandets southern soul influenser. Sprängfyllt med låtar där man man tänker: ”WOW, Det här måste vara grymt coolt live”! Stone River Boys är coola live. Bland det coolaste bandet man kan se. 5 st. älskvärda och originella karaktärer med Mike Barfield, den vita mannens svar på James Brown som frontfigur. Barfield och den legendariske Hacienda Brothers/Palladins gitarrist Dave Gonzales står som garant för att mungiporna stannar uppe hela konserten och lång tid efter den är slut.

Även om Stone River Boys är ett nytt band går det inte att förbise att bandet är en ovälkommen (framkallad av sångaren Chris Gaffneys tragiska bortgång) men naturlig fortsättning på det älskade Hacienda Brothers. Orsaken är så klart att bandets motor och naturliga ledare är Haciendas och The Palladins egna stilikon och supergitarrist Dave Gonzales. Även om SRB musik bottnar lite mer i Memphis/southern soul efter Daves samarbeten med Dan Penn, råder det inget tvivel om var bandet härstammar ifrån.

I Austin, Texas är det givet att musik ska vara som bäst när den framförs live. Alla som sett en show med Hacienda Brothers eller The Paladins vet vad det handlar om. Man älskar skivorna men blir ett superfan efter att man fått uppleva bandet live första gången. SRB debut ”Love on the dial” är verkligen en bra skiva men efter att ha sett bandet i Nashville på AMA Festival var vi några musikälskare som tog i hand på att vi aldrig sett ett bättre liveband. Efter två succéturnéer i Norge och Sverige är det många som skulle kunna vara med i samma handslag. Bandet består av ytterst kompetenta musiker och har en helt osannolik frontfigur och sångare i Mike Barfield. Hela bandet består av originella karaktärer men Barfield står som garant för att mungiporna stannar uppe hela konserten och flera timmar efter den är slut.

Det går inte att presentera SRB utan att ägna några rader åt Dave Gonzales. Dave har varit på vägarna sedan sedan 80-talet med the Palladins och spelat med mängder av stora namn. Han har alltid varit hängiven sin stil och år 2007 listade Spin Magazine de 101 bästa gitarristerna du kanske inte hört talas om. Dave hamnade på listan och han har också utvecklat en gitarrprototyp för Fender som är anpassad just för hur Dave tycker en gitarr ska användas. Det är på den gitarren SRB bygger sitt tuffa sound.