Will Courtney

Will Courtney är här på grund av en demo som Steven Collins från Deadman skickade till oss på Rootsy Live. Det här gillar jag, sa Steven. ”Will är äkta”. Efter en tid så upptäckte vi att demon snurrade nästan varje idag i skivspelaren. Det är två år sedan och idag har demon blivit till en färdig skiva som Will kan ha med sig på sitt första europabesök.
Will är dock ingen färsking har vi nu lärt oss. Hans talang har varit allmänt känd länge i Austin, Nashville och LA och det finns en historia som var okänd när vi enbart med demon som grund skickade en förfrågan.

Will är son till en av de mest firade Gospelsångerskorna i USA, den Grammybelönade Cynthia Clawson och har redan varit frontfigur i kultförklarade Brothers & Sisters. Ett band som startade som ett projekt med Will och Wills syster och som på två fantastiska skivor och turnéerande växte till ett kollektivliknande surrealistiskt americana band dränkt i allt som spelade lät fantastiskt i Laurel Canyon 1970. Det är där vi fortfarande har referenserna. Will är uppenbart influerad av Beach Boys, Neil Young och The Flying Burrito Brothers. Att han dessutom är en strålande multiinstrumentalist gör honom perfekt som en av Triple Troubadours 2.