Will Kimbrough

Rootsy Approved artist nummer 1! The Alien! Instrumentalist of the year! Listan på beskrivningar och utnämningar som hyllar Will Kimbrough kan göras oändligt lång. När han turnerade Sverige förra året så kom han hit som en av americana-världens mest respekterade och underskattade artister och musikarbetare. En man som förgyllt många mer framgångsrika artisters skivor och shower med sin tillsynes oändliga musikalitet och kreativitet.

När han kommer tillbaka den här gången är det samma Will men ändå annorlunda. Trots en fantastisk karriär så har Will klivit upp ett rejält steg det senaste året. Han är idag Emmylou Harris förse gitarrist i hennes makalösa kompband ”The Red Dirt Band”. Han varit många stora artisters gitarrist men att bli utvald av Emmylou är nog de flestas dröm inom americana-världen. Att ställa sig i kanon efter James Burton, Albert Lee och Buddy Miller är så klart smickrande men också ett kvitto på att man är en av de stora. Genom tiderna!

Med sig har Will en av de mest hyllade kvinnliga artisterna inom americanan. Birgitte DeMeyer kommer supporta Will och har en ny hylllad skiva med sig som är inspelad med hjälp av Will och flera av de finaste musikerna Nashville har att erbjuda.