Zoe Muth

Zoe Muth är vårens stora Rootsy-färsking. Eilen Jewell och hennes band har tjatat på oss om Zoes kapacitet och när hennes skiva kom i våras var det bara att kapitulera. Det här är så bra och coolt! We love the Country when it rocks! Eilen får passa sig..
Man kan tycka att det är överraskande att Zoe Muth kommer från Seattle. Det här är en bra bit från Grunge och Jimi Hendrix och Zoe är julafton för alla älskare av ärlig countrysoul baserat på det finaste låtskriveriet. Zoe ställer sig inte efter, utan i raden av hjältinnor som Lucinda Williams, Emmylou Harris och Eilen Jewell.

Hon växte upp med klassisk rockmusik men fann snart kompletterande inspirationskällor. Det som kom ut ur hennes mun när hon började sjunga var country. Och rösten tar oss långa vägar tillbaka i tiden, rotad som den är i en tradition där stora namn som Lynn, Dement med flera har verkat. Till och med dialekten låter som vore Muth från Dixie.

Allt följer trots det inte det raka countryspåret. Woody Guthrie och annan folkmusik har påverkat Muth mycket. En titel som »Tired Worker’s Song« ligger förstås i linje med den delen av Muths musikaliska värld.