Fredag 2/10 – Our Man In The Field (UK)

Our Man In The Field (UK), Tryckhallen 2 & 3 oktober Kl.21. Entré 200kr.

Saknar ni LIVE-musiken?

Vi är otroligt stolta att kunna presentera två exklusiva konserter med Our Man In The Field, endast 50 biljetter per kväll. Tyvärr kan vi inte ge någon medlemsrabatt på dessa konserter, däremot får du som medlem 2020 i Granstigen Promotions förtur fram till 21 september att köpa biljett.

Biljetter köper man genom att skicka mail till ulf@granstigen.se.

Skriv vilket datum ni vill köpa till.

Ni kommer att få ett mail om det finns biljetter kvar, först då skall ni swisha in pengar.

Vi kommer även att släppa några biljetter via Turistbyrån och ticketmaster i veckan.

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer vad gäller avstånd, servering osv.

Our Man In The Field släpper sitt debutalbum »The Company Of Strangers« den 25 september 2020 på Rocksnob-etiketten. Our Man In The Field – AKA Alexander Ellis – är en låtskrivare och sångare från London, som under en lång tid tålmodigt skrivit låtar och utvecklat dem och sig själv genom att spela live, solo och med andra musiker.
I samband med albumreleasen gör Our Man in the Field en kort Skandinavien-turné!

”Jag skrev de här låtarna under en lång period och till att börja med spelade jag dem solo över hela London, uppmuntrad av min gamle skådespelare-vän Phil Brodie. Allt från små rum och källare till stökiga barer och spelningar utomhus – överallt där det fanns någon som ville lyssna. Det gick inte alltid så bra, publiken lyssnade inte alltid, men jag lärde mig mycket om låtarna; hur jag skulle spela dem, hur jag skulle sjunga dem och vad texterna egentligen betydde. Och tillräckligt ofta råkade jag träffa på rätt publik på rätt kväll, magi uppstod och gav mig kraft att fortsätta.

Genom att spela så mycket som möjligt på klubbarna I London kom jag så småningom I kontakt med basisten Tom Rosenfeld, Henry Senior (pedal steel) och Greg Bishop (trummor) och vi började repa och spela en gång i veckan på min favoritbar The Old Nun’s Head. Där utvecklade vi ett sound som kändes rätt och vi började bli redo att spela in. Ett skivbolag skickade oss till en studio i Polen för att spela in en EP och det blev en upplevelse jag lärde mig mycket av. Framför allt hur jag inte vill att det ska låta. Det finns så mycket modern teknik i inspelningsprocessen som jag tycker dödar musiken själ. Jag föredrar alla dagar att spela in live i studion med mina musiker för att fånga den magi som uppstår i samspelet musiker emellan.

Producenten Jim Wallis råkade se en video från en spelning som jag och Henry gjorde I Brixton och hörde av sig och ville producera en platta. Då föll alla bitar på plats och inspelningen av ”The Company of Strangers” gick snabbt.

I samma period blev jag introducerad till Austin-baserade singer/songwritern Graham Weber, som håller i låtskrivar-projektet The House of Songs. Graham var vänlig nog att fixa några spelningar i USA och bjöd dessutom in oss att spela på deras showcase på AmericanaFest i London. Vi kom på scen väldigt sent den sista kvällen och det flesta AmericanaFest-deltagarna hade gått och lagt sig. Dessbättre är skandinaver av hårdare virke. Maria Theessink från Tønder Festivalen råkade vara i publiken. Hon lyssnade på första låten, försvann sedan för att strax komma tillbaka tillsammans med Björn Pettersson från Rootsy Music för att höra resten av vårt set.

Det blev en magisk kväll och Björn och Maria var den perfekta publiken. Jag kände till Rootsy sedan tidigare för de tar hit alla mina amerikanska favoritartister. Så det är en ära att få jobba med Håkan, Björn och alla andra på Rootsy och ge ut ”The Company of Strangers” på deras label Rocksnob”.