Fredag 2/11 – Ward Hayden & The Outliers (tidigare Girls, Guns & Glory)

Tidigt 2017 var de här med The Temperance Movement, då under namnet Girls, Guns & Glory. Nu är det dags att besöka oss för en egen turné.
Rootsy Music har genom åren haft en viss förkärlek för hårt arbetande, flitigt turnerande amerikanska band. Band som kör mil efter mil på ödsliga skogsvägar, lägger motorvägarna bakom sig och spelar sig samman. Som bygger sin publik och växer som låtskrivare, artister och människor. Vi minns band som Shurman, Turnpike Troubadours och många fler. Återigen är det dags att presentera en lysande pärla i denna skola – Ward Hayden & The Outliers.

Ward Hayden & The Outliers har lika enkelt som genialt musikkoncept. Ta tidig rock ’n’ roll, country, rå blues plus annan amerikansk rotmusik som du älskar, processa och gör musiken till din egen och ge dig ut på vägarna och spela, spela, spela…Det är precis det Ward Hayden & The Outliers har gjort det senaste decenniet. Till en början på små honky tonk-barer hemma i Boston, sedan på lika små barer över hela USA. Men efterhand som den otroligt lojala publiken vuxit har spelställena blivit större och större och på senare år har bandet även fått välförtjänta hyllningar i pressen.

Hösten 2016 släppte de senaste plattan ”Love and Protest” – ett klart bevis på att Ward Hayden & The Outliers är långt mer än ett bra bar-band. Det här är ett band som är bra på riktigt!