Fredag 14/6 – Tami Neilson (NZ) + Amythyst Kiah (US)

TAMI NEILSON
Född i Kanada, numera bosatt på Nya Zeeland.
Tami Neilson är en fantastisk entertainer och en naturkraft som inte kommer att lämna någon oberörd. Nämn en ton och hon sätter den utan besvär.
Med en röst full av soul, som hämtad rakt ur country och rockabillyns guldålder, har hon beskrivits som: ”A red-hot honky-tonker, någonstans mellan Patsy Cline och Wanda Jackson nästan lika sofistikerad som Peggy Lee”
Tami Neilson har sagt att hon ”sjunger musik från en era snarare än från en genre”

AMYTHYST KIAH
Amythyst Kiah har en stark och kraftfull röst, en förmåga att skriva viktiga låtar och en kunskap om och passion för musiktraditionen från den amerikanska södern i allmänhet och den afrikansk-amerikanska i synnerhet.. Precis som kolleger som Rhiannon Giddens och Leyla McCalla har hon fördjupat sig i blues, old time och gospel, men inte stannat där. All kunskap och alla influenser har hon använt för att skapa nutida musik med djupa rötter. Det blir lika mycket Sister Rosetta Tharpe som Adele. Gränslöst och tidlöst! Nämnas bör att Amythyst till vardags ingår i supergruppen Our Native Daughters som är nominerade till årets grupp inför AMERICANAFEST i Nashville. I sommar kan gör Amythyst Kiah en handfull spelningar i Skandinavien. Missa inte!