Fredag 26/7 – ”Rootsy Summer Fest” Day 1 kl.18 – 23

”Rootsy Summer Fest” en tvådagarsfestival, dag 1:  fredag 26 juli

Israel Nash

Skandinavien-vännen Israel Nash kommer tillbaka i sommar för en nästan två veckor lång turné. I Falkenberg är han efterlängtad av många, det är faktiskt över tre år sedan han var här senast. Israel är en artist med en ganska unik egenskap som gör att publiken aldrig tröttnar. Han överträffar sig själv hela tiden. Efter varje konsert tänker man att bättre än så här blir det inte. Men nästa gång man ser Israel och bandet är det lik förbaskat ännu bättre. Israel Nash är ständigt i rörelse, på väg mot perfektion. Låtar och melodier är urstarka och Israel och bandet närmar sig alltmer den perfekta formen, som kombinerar finess med tyngd och spontanitet med exakthet. Och med åren har Israel jobbat sig till en alldeles oerhörd pondus och scen-närvaro. Utan större åthävor håller han publiken i ett järngrepp från ögonblicket han kliver upp på scen.
Sen han senast var här har en samstämd musikpress formligen öst lovord över honom och bandet. Hans senaste album ”Lifted” kom 2018. ”A master of sonic textures” skrev Rolling Stone och Mojo utnämnde Israel till ”a folk rock visionary”.

Alla bitarna i Israels musikaliska vision föll på plats redan med ”Rain Plans”, förfinades på ”Silver Season” och nådde perfektion på ”Lifted”. Kan man luras att tro. Men Israel är som sagt inte en artist som slår sig till ro. Han överträffar sig själv hela tiden, på skiva och live. Så vad du än gör, missa inte Israel Nash sommaren 2019! Bättre än så blir det inte.

Cordovas
Det finns folk som på fullt allvar hävdar att Cordovas är världens bästa band. Och det är inte omöjligt att de faktiskt har rätt. Varje gång man upplever Cordovas förbluffas man av den rastlösa energin, samspelet och viljan att skapa musik som förenar medvetenhet om tradition med ständig oförutsägbarhet, precision med improvisation och ett starkt kollektiv med stora, enskilda personligheter. Under Europa-turnén våren 2019 var det ett finjusterat Cordovas med två trummisar och ett om möjligt ännu mer samspelt band, som slog publiken med häpnad. Med nya, starka plattan ”That Santa Fe Channel” i bagaget återvänder Cordovas till Skandinavien sommaren 2019, publiken här kan helt enkelt inte få nog!

2018 skrev Cordovas skivkontrakt med ansedda bolaget ATO och albumet ”That Santa Fe Channel” öppnade många nya dörrar för bandet, framför allt hemma i USA. Det är med andra ord ett band på väg uppåt som nu kommer tillbaka till Europa och Skandinavien för att möta nya och gamla vänner!

Ida Jenshus

Den 23 augusti släpper Ida Jenshus sitt nya album ”From This Day On” och publicerar en hel norsk turné med 28 konsertdatum hösten 2019. Med sitt nya album presenterar Ida en ny musikalisk riktning, och de tre singlarna som hittills har släppts bjuder på stor popmusik. Ida är mer utåtriktad och direkt än tidigare och har skapat ett exceptionellt vackert album med referenser till allt från Abba till Fleetwood Mac. Ida Jenshus är en eftertraktade liveartist med över 500 konserter och som alltid levererar magiska konsertupplevelser. Som den enda soloartist har Ida Jenshus vunnit 3x Spellemannpriset för sina första tre album, och nu är hon äntligen tillbaka med nytt material.