Lördag 24/2 – SUSTO

Det började som ett mummel redan när SUSTO turnerade hemma i staterna med The Lumineers.

Sen har det mer liknat ett högt vrål, en enig publik och press-kör som unisont har hyllat bandets spelningar och plattor.

Bandets motor, unge Justin Osborne, har varit låtskrivande musiker i snart 10 år, men först nu sen SUSTO tog form har han funnit en trygg plattform som passar hans oroliga själ.

Texterna är ofta kontroversiella, att sjunga om tungt drogmissbruk och homosexualitet är inte den mest vältrampade stigen för band som kategoriseras som Alt- country och Americana.

Men det är inte för att göra sig bekväm som Justin och hans band levererar musik som lika obehindrat rör sig i indierock som ljuvt stråk-arrade poplåtar.

Från Charleston i djupaste South Carolina via Nashville når de nu ut i världen.

Och viskningarna om bandets stora Europaturné har visat sig vara välgrundade, i februari kommer de hit till Sverige och Skandinavien.

Det är ett band som mår fantastiskt bra som kommer hit.

Som varje kväll gör sitt yttersta för att överträffa den senaste spelningen, som alltid försöker befinna sig i “Här och Nu”.

Som Justin själv uttryckte det i Billboard magazine för ett år sen; “Vi har redan uppfyllt en massa av de mål vi satte upp åt oss, nu handlar det om att formulera hur våra nya mål ska se ut”.

Förbered er på stora live-upplevelser, med en helt egen “wall of sound”, mycket snygga harmonier, och ovanpå en traditionell sättning ligger stråkar och synthar och ger djup och dimension.

Låtar som handlar om “Chillin ´ on the beach with my best friend Jesus Christ” höjer säkert inga moraliska ögonbryn här, men hemma i staterna surrar det såklart.

Passa på att se dem, för det här är ett band som kommer att behöva större arenor inom en mycket snar, men väldigt ljus, framtid.