Lördag 25/1 – William the Conqueror (UK) + Kacy & Clayton (CA)

William the Conqueror
Supertrion William the Conqueror (UK), bestående av Joseph Ruarri, Harry Harding och Naomi Holmes är på god väg att erövra världen. Deras musik är svår att beskriva och måste upplevas. Gruppen har lyckats kombinera rock, indie, americana och grunge till ett högst personligt uttryck som inte går att värja sig mot. Något som kan bekräftas av ett stort antal Falkenbergare som fick glädjen att uppleva William the Conqueror live i samband med Americanafest i Nashville 2017. Omgående efter spelningen påbörjades diskussioner och påtryckningar huruvida det var möjligt att boka bandet för en spelning i Falkenberg. Samtidigt har intresset för bandet varit stort i den övriga musikvärlden. En som ”föll pladask” för William the Conqueror var demonproducenten Ethan Johns som också har producerat deras senaste album ”Bleeding on the Soundtrack” som är inspelad i Peter Gabriel´s Real World Studios. Den samlade internationella musikpressen har, med all rätt, öst superlativ över albumet. För att nämna ett axplock; Mojo 4/5, Uncut 8/10 och Americana UK 9/10. Dessutom är ”Bleeding on the Soundtrack” nominerad till ”UK ALBUM OF THE YEAR” vid årets UK AMERICANA AWARDS som äger rum i London den 30 januari. Men dessförinnan, närmare bestämt den 25 januari, kommer William the Conqueror till Falkenberg för en exklusiv spelning i Tryckhallen.
Kacy & Clayton
“Should’ve married for money, like any woman in her right mind would do / instead I settled for love and don’t you know that that’s the worst thing you can do.” så inleds ‘The Forty-Ninth Parallel’, som är öppningsspåret på Kacy & Claytons senaste platta ‘Carrying On’.
”Carrying On” är precis som förra platan ”A Sirens Song”, producerad av Wilcos Jeff Tweedy. Albumet är på flera sätt en resa. Deras uppväxt i Wood Mountain blir en utgångspunkt, där småstadens vemod sätter sig fast i benmärgen likväl som dess charm glänser i mörkret.
Sysslingarna från Saskatchewan Kanada, har ganska nyligen hamnat på den övre sidan om tjugo-årsstrecket, men musiken de levererar är så tidlöst spännande att det där med ålder och siffror blir totalt ointressant.
Twang, psykedelisk folkpop, bandet kastar lyssnaren mellan genrer och epoker i pop och rockmusikens mest gyllene ögonblick.
Live har de redan fått ett fantastiskt rykte hemma i Kanada och så även i USA.
Det här bandet ska ni hålla ögonen på, för det gör redan många av deras namnkunniga kollegor. De får mängder av förfrågningar att turnera med alla möjliga, så missa dem INTE.